Postanowiłam, że przez cały miesiąc nie zjem ani kawałka mięsa. Chce sprawdzić po pierwsze czy dam radę, a po drugie moje samopoczucie w dalszym ciągu nie jest najlepsze i pomimo odstawienia glutenu i laktozy oraz badań. Ciągle coś mi szkodzi. Mam nadzieje, że wytrwam. Oto przepis na lekki obiad.
Placki z cukinii
Składniki:
1 cukinia
pół cebuli
5-6 łyżek mąki bez glutenu
1 jajko
sól, pieprz
oliwa z oliwek do smażenia
Wykonanie:
Cukinię obieram, kroje i dodaje przyprawy. Odstawiam na 10 minut, w celu odsączenia wody. Następnie dodaje mąkę, jajo i cebulę. Wszystko blenduje i smażę.
Sałata z awokado:
Składniki:
garść ulubionej sałaty
1 pomidor lub kilka koktajlowych
pół awokado
garść roszponki
garść orzechów (jeśli ktoś lubi)
oliwa z oliwek (do polania)
syrop z agawy (do polania)
sól, pieprz
Wykonanie:
Wszystkie składniki kroje na drobno. Solę, pieprzę. Dodaje syrop oraz trochę oliwy.
Smacznego 🙂
Zostaw odpowiedź