Hashimoto,  Kuchnia

Placki z cukinii z sałatą z awocado

Postanowiłam, że przez cały miesiąc nie zjem ani kawałka mięsa. Chce sprawdzić po pierwsze czy dam radę, a po drugie moje samopoczucie w dalszym ciągu nie jest najlepsze i pomimo odstawienia glutenu i laktozy oraz badań. Ciągle coś mi szkodzi. Mam nadzieje, że wytrwam. Oto przepis na lekki obiad.

Placki z cukinii

Składniki:

1 cukinia

pół cebuli

5-6 łyżek mąki bez glutenu

1 jajko

sól, pieprz

oliwa z oliwek do smażenia

Wykonanie:

Cukinię obieram, kroje i dodaje przyprawy. Odstawiam na 10 minut, w celu odsączenia wody. Następnie dodaje mąkę, jajo i cebulę. Wszystko blenduje i smażę.

Sałata z awokado:

Składniki:

garść ulubionej sałaty

1 pomidor lub kilka koktajlowych

pół awokado

garść roszponki

garść orzechów (jeśli ktoś lubi)

oliwa z oliwek (do polania)

syrop z agawy (do polania)

sól, pieprz

Wykonanie:

Wszystkie składniki kroje na drobno. Solę, pieprzę. Dodaje syrop oraz trochę oliwy.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *