Hashimoto,  Kuchnia

Twarożek z orzechów z nerkowca z borówkami

Jestem osobą, która zazwyczaj na śniadanie spożywa nabiał. Ze względu na dietę nie jem produktów z mleka krowiego, ale ser bez laktozy zwyczajnie mi nie smakuje. Dlatego postanowiłam zaczerpnąć inspiracji i zrobić twarożek z orzechów z nerkowca. Nie byłam przekonana, ale wyszedł przepyszny. Oto przepis:

Składniki:

garść orzechów z nerkowca

20 ml mleka kokosowego

sól, pieprz

Wykonanie:

Orzechy zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na 20 minut. Następnie odlewamy wodę, dodajemy mleko i przyprawy. Wszystko blendujemy.  Ja dodałam borówki. Smak jest ciekawy. Na pewno to miła odmiana.

 

Przepis zaczerpnięty z Fash Food Book’a Elizy Wydrych-Strzeleckiej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *